Ekstraprisen

 

Ekstraprisen for 2015 ble tildelt Webergs Printshop ved Johan Tyrholt for

et særlig godt samarbeid og støtte til Bestemødre for fred helt fra starten.

 

Sidsels tale ved overrekkelsen

 

I år har Bestemødre for fred bestemt at vi skal dele ut en ekstrapris til en bedrift som er spesielt viktig for vårt arbeid. Prisen går til Johan Tyrholm, som er leder for og representerer trykkeriet vårt, Webergs Printshop,

 

 

For at alle dere som er her i dag skal forstå hvorfor vi ønsker å gi deg denne, må jeg fokusere litt på løpesedlene våre, fordi de er Bestemødre for freds viktigste virkemiddel.

Vi deler ut 800-1000 løpesedler hver onsdag på gaten fra halv tolv til halv ett, og kommer i direkte kontakt med mennesker på gaten: Gamle, unge, politikere, meningsfeller, sure og blide og ikke minst, personer vi kan diskutere med, begrunne temaer, og prøve å forandre verden i retning av mer fred og mindre krig.

 

For at vi skal kunne gjøre dette, er vi avhengig av at vi kan stole på dem som hjelper oss med å virkeliggjøre våre ideer i løpesedler.

 

Hver onsdag setter 12-15 av bestemødrene oss ned og diskuterer hva som brenner mest den uken og bør være neste ukes tema på løpeseddelen. Et par av oss tar på oss ansvaret med å redigere temaet på våre PCer. Finne stoff og bilder, klippe, klistre, prøve å få med så mange viktige momenter som mulig, men IKKE for mange og ikke for tett. I løpet av noen dager er det tirsdag, og vi må sende resultatet til trykkeriet: Webergs Printshop, som trykker 800-1000 ferdig til kl 11 dagen etter. Vi egentlig ganske stolte av dette arbeidet, for vi er IKKE dataeksperter, og rett som det er må trykkeriet rette opp noe eller fortelle oss at noe blir feil.

 

Våre løpesedler er bare gjort mulige gjennom et kjempegodt samarbeid med Webergs Printshop.

Jeg tror dette gode samarbeidet har pågått siden vi startet å lage løpesedler på 80 tallet. Vi vil alltid kunne anbefale dere til andre, og vi vet at Besteforeldrenes klimaaksjon også har begynt å bruke dere!

 

Hva er så spesielt med akkurat dette trykkeriet?

            Dere er alltid blide og serviceminded

            VI får en meget god pris på trykkingen

            I fjor fikk vi til og med en ladning ekstra løpesedler gratis til vårt stunt på Nobeldagen

            Og: da vi hentet løpesedlene i dag, lå det ingen faktura i posen, men et    hyggelig kort fra dere alle med ønske om God Jul!

                       

 

Derfor har jeg den store ære å gi Bestemødrenes ekstrapris for fremragende samarbeid og kvalitet gjennom mange år til Johan Tyrholm, på vegne av dere alle i Webergs Printshop  !                      

 

Sidsel Bjørneby

Johan Tyrholms tale ved overrekkelsen av Ekstraprisen